Onderwijs en opvoeding

Onderwijskunde. 

Het is je vak en je passie.

In jouw werk zie je de samenleving veranderen. Jouw kennis is een verlengstuk van onderwijskundigen van de twintigste eeuw. Net als je leerlingen ben je leergierig en wil je graag bijleren. Acco biedt je graag een handboek voor leraren aan. Op die manier groeit jouw onderwijskundig leiderschap. Ideeën stromen samen tot een visie. Onderwijskundige modellen of leerdoelen ondersteunen de les zodat iedere leerling een hoger leerdoel behaald op z’n eigen manier.   

Van cognitief en autisme tot onderzoeksmethoden

Leren blijft toegankelijk en betaalbaar bij Acco. Voor onderwijskundige boeken over de onderwijswetenschap van Valcke ben je hier op het juiste adres. Of wat dacht je van Mortelmans kwalitatieve onderzoeksmethoden? Of denk je eerder aan krachtig leren, cognitief neurowetenschappelijk benaderd?

Een greep uit onze boeken

Bestseller

€ 112

Onderwijskunde als ontwerpwetenschap is een handboek met een zeer concrete, op het vakgebied gerichte insteek. Deel 1 en deel 2 zijn niet langer los beschikbaar. In deel 1 wordt een referentiekader naar voren geschoven dat de concrete processen, variabelen en actoren in kaart brengt. Na het exploreren van drie dominante visies op leren en instructie – het behaviorisme, het cognitivisme en het constructivisme – worden die vervolgens verder uitgediept.

Bekijk ook

Handboek kwalitatieve onderzoeksmethoden

Bestseller

Kwalitatieve methoden en technieken in de criminologie

Handelingsgericht werken, oftewel het gele boek

Of je nu net begint of al jaren aan het stuur zit, onderwijs zit in je hart. Spreek jij over het gele boek of zeg je liever handelingsgericht werken? Je komt hem tegen in de klas, op de gang en in de lerarenkamer. De HGW-cyclus zit ingebakken in de onderwijscultuur.

Als Acco zijn wij trotste supporters van Noëlle Pameijer. Net als op alle leerkrachten die gebruik maken van het groeidocument hgw en de kindgesprek- en leerlinggesprek formulieren. Die driehoeksgesprekken worden zo een eitje. Zo kun je wel blijven dromen over het gele boek en hem van voor naar achter weer lezen. Wist je dat zo'n 80% van de basisscholen in Nederland het gele boek in de kast heeft staan?

Verder lezen in onderwijs en opvoeding

Bestseller

€ 42,90

In deze volledig nieuwe en actuele versie van het 'gele' boek HGW een handreiking voor het schoolteam zijn de inhoud en uitgangspunten aanzienlijk veranderd. Zo staan doelgericht werken en systematisch evalueren nu op de eerste plaats en is er, naast de onderwijsbehoeften van leerlingen meer aandacht voor hun opvoedbehoeften. De leerling heeft een sterkere positie gekregen en samenwerking met ouders komt nadrukkelijker aan de orde.

Bekijk ook

Handelingsgericht werken

Bestseller

Handelingsgerichte diagnostiek in het onderwijs