Hoe kun je als docent hoger onderwijs nu goed afstandsonderwijs geven?

Vanaf 16 maart zijn ook de hogescholen en universiteiten gesloten voor studenten. Docenten staan voor de plotselinge taak hun studenten op een alternatieve wijze onderwijs te geven. Onderwijsactiviteiten compleet digitaal aanbieden waar het eerder gecombineerd werd aangeboden is een enorme uitdaging, waar ook niet elke hogeschool of universiteit reeds de middelen voor heeft.

De hoger onderwijsinstellingen en hun personeel werken hard aan passende oplossingen voor iedereen, maar het is zoeken naar de juiste vorm. We weten niet hoe lang de situatie zal duren, maar mocht dit langer duren dan een paar weken laten we ons dan goed organiseren om deze periode zo goed mogelijk door te komen!

Als uitgever van voornamelijk studieboeken zijn wij al jaren actief op het gebied van blended learning. Aanvullend op onze studieboeken bieden wij extra ondersteunend materiaal, en bij de meeste studieboeken ook toegang tot ons online leerplatform Sofia.

Ons leerplatform biedt docenten de mogelijkheid om verdieping en verrijking te geven aan bestaand studiemateriaal, bijvoorbeeld met video, audio, oefeningen en interactieve apps. Sofia is de link tussen digitaal studiemateriaal en het gebruikte Learning Management System (LMS). In een volgend artikel vertellen we hoe ons online leerplatform Sofia jou kan ondersteunen! 

Thuisonderwijs verzorgen

5 tips voor docenten hoger onderwijs

Download de infographic:

€ 0,- gratis download

Wij hebben 5 tips samengesteld om goed afstandsonderwijs in het hoger onderwijs te verzorgen: 

Tip 1. Hoe geef je college?
Tip 2. Effectieve feedback geven aan studenten
Tip 3. Werkgroepen begeleiden op afstand
Tip 4. Formatief toetsen
Tip 5. Deel je tips met andere docenten en vraag om feedback

Bekijk ook

Effectieve feedback in het onderwijs

Bestseller

Onderwijs voor de 21ste eeuw