Effectieve feedback in het onderwijs

€ 30,80 
€ 30,80 

2 werkdagen

Samenvatting

Feedback: een van de krachtigste instrumenten waarmee je leerlingen aanzet tot leren. Bovendien kost feedback niets. Alleen moet je weten hoe je feedback geeft die ertoe doet. Dit boek is je gids. Want Effectieve feedback in het onderwijs vertaalt de wetenschappelijke kennis over feedback naar jouw lespraktijk. Onmisbare informatie dus, zowel voor onderwijsprofessionals als voor studenten. Als je dit boek uit hebt, kan je - de drie feedbackvragen toepassen, - op verschillende niveaus feedback geven, - leerlingen corrigeren en toch een fijne leerling-leerkrachtrelatie behouden. Wil jij ideeën om minder te moeten verbeteren én je leerlingen meer laten leren? Aan de slag gaan vanuit een growth mindset? Effectieve feedback zet je aan het denken over je aanpak als professional.
Vanaf nu maken jij en je leerlingen zelfs met plezier fouten!

“Effectieve feedback vertaalt relevante wetenschappelijke kennis helder naar de praktijk. Het bevat een schat aan informatie in een duidelijke opbouw: met theorie en praktijkvoorbeelden, samenvattingen en opdrachten. Een heel mooi boek. Ik heb ervan genoten en bijgeleerd.”

Noëlle Pameijer

“Op een goed afgewogen manier vertelt de auteur over het belang van feedback in de lespraktijk. Hij maakt heel duidelijk dat zijn aanbevelingen mede zijn gebaseerd op het omvangrijke effectgrootte-onderzoek van John Hattie. Dat zegt niet alleen dat feedback een van de best werkende manieren is om leerlingen meer te laten leren, het laat ook zien welke aspecten van het leren dienen te worden benoemd en welke niet.”

NBD Biblion, Dr. H.J.M. van Bemmel