Leren in beweging

activiteiten bewegingsintegratie voor kleuters

€ 38,90 
€ 38,90 

Bestseller 2 werkdagen

Samenvatting

Het belang van fysieke activiteit kan niemand ontkennen. Een fysiek actieve levensstijl draagt al van op zeer jonge leeftijd bij aan de gezondheid. Het boek Leren in beweging: activiteiten bewegingsintegratie voor kleuters wil kinderen meer laten bewegen (fysieke activiteitsgraad verhogen), beter laten bewegen en cognitieve doelen beter laten bereiken.

Het boek is een onmisbare activiteitenbundel voor iedereen die met kinderen werkt. Het is samengesteld voor kleuterleid(st)ers, leerkrachten lichamelijke opvoeding en bewegingsopvoeding in het kleuteronderwijs, kinderverzorgers ... voor iedereen die graag op een actieve manier aan de slag gaat met kinderen en wil werken aan het lichamelijk welzijn van kinderen.
De activiteiten zijn in eerste instantie gericht op kinderen van vier tot zes jaar, maar zijn heel eenvoudig aan te passen aan het niveau van jongere en oudere kinderen.

De activiteiten zijn logisch en volgens een vaste structuur opgebouwd. Ze maken het mogelijk diverse leerinhouden (taal, wiskunde, muziek...) aan te reiken op een bewegende manier. Binnen elke activiteit komen verschillende mogelijkheden tot differentiatie en variatie aan bod en er is telkens voldoende ruimte voor eigen interpretatie en invulling van de activiteiten. De activiteiten zijn dan ook bij uitstek toepasbaar in verschillende contexten en voor het aanbrengen van uiteenlopende onderwerpen.

MARIE VANDEBROEK heeft een masterdiploma in de Lichamelijke Opvoeding en de Bewegingswetenschappen en een diploma in de Specifieke Lerarenopleiding. Ze is lector Lichamelijke opvoeding en onderzoekscoördinator verbonden aan PXL-Education.

DORIEN WASSINK heeft een masterdiploma in de pedagogische wetenschappen en een diploma in de Specifieke Lerarenopleiding Gedragswetenschappen. Ze is lector pedagogie en onderzoeksmedewerker bij PXL-Education.

CINDY RUTTEN heeft een masterdiploma in de Gezondheidswetenschappen. Ze is doctor in de Bewegingswetenschappen en behaalde een getuigschrift van pedagogische bekwaamheid. Ze is onderzoeksmedewerker bij PXL-Education


Recensies

De activiteiten die beschreven staan bij Nederlands en wiskunde spreken me het meest aan. Daar was ik ook het meest benieuwd naar. Bij veel activiteiten die ik doe, zoals muziek, mogen de kinderen bewegen. Juist bij de taal- en rekenactiviteiten in de kring, zitten ze te veel stil. Dáár wil ik verandering in brengen. Het boek geeft me goede suggesties, die op elk moment in te zetten zijn en aan te passen naar mijn eigen thema en het niveau van m'n groep. Sommige activiteiten zijn bekend, andere zijn nieuw en geven inspiratie.
Anke van Boxmeer, leerkracht onderbouw

Een interessant boek voor leerkrachten lichamelijke opvoeding en onderbouw van het basisonderwijs, kinderverzorgers en ouders.
Jan Schijvenaars