Auteur

Ik wil graag auteur worden. Hoe doe ik dat?

Ben je deskundige op jouw vakgebied, ben je docent op een hogeschool en overweeg je om jouw werk te publiceren? ACCO Uitgeverij is altijd op zoek naar nieuwe en inspirerende titels. We zetten onze kennis op het gebied van uitgeven graag in om jouw inhoudelijke kennis om te zetten in een publicatie van hoge kwaliteit. Daarbij kun je rekenen op persoonlijke begeleiding, passie en professionaliteit.  Lees hier meer over uitgeven bij Acco.

Ik heb een manuscript gemaakt dat ik graag uit wil geven. Hoe weet ik of Acco interesse heeft? 

Vanuit ons kantoor in Nederland geven wij alleen boeken uit binnen de fondsen Onderwijs & Pedagogiek en Psychologie. Om te beoordelen of een manuscript binnen een van onze fondsen past, ontvangen we graag jouw manuscript per e-mail, of per post. Voeg een synopsis (max 1 A4) toe, aangevuld met relevante informatie over het onderwerp van je manuscript en informatie over jezelf. Je kunt binnen 4 tot 6 weken een reactie van ons tegemoet zien. Lees meer over uitgeven bij Acco of neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Ik heb nog geen manuscript maar wel een goed idee voor een uitgave. Kan ik daarvoor bij Acco terecht?

Ja, ook als je nog geen manuscript hebt geschreven kun je jouw idee voorleggen aan de uitgever. We wisselen graag met jou van gedachten en staan open voor jouw ideeen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Hoe ziet het uitgeefproces bij Acco eruit? 

Het uitgeven van een boek is proces. Beknopt weergegeven ziet het proces er als volgt uit: 
1.    Van idee naar manuscript
2.    Van manuscript naar drukproef
3.    Productie 
4.    Verspreiding en marketing
Lees meer over het uitgeefproces op de website 

Wat doet Acco met mijn manuscript?

We beoordelen een door ons ontvangen manuscript binnen 4 tot 6 weken. Lees hier meer over de voorwaarden en hoe je een manuscript aan kunt leveren bij Acco. 

Ontvang ik mijn manuscript retour nadat het door Acco is beoordeeld?

Nee, we retourneren een ingezonden manuscript niet. 

Is mijn publicatie straks alleen in de Acco-webshop te verkrijgen? 

Nee, we doen er alles aan om jouw publicatie beschikbaar te maken voor een zo groot mogelijke doelgroep. Natuurlijk is jouw boek straks verkrijgbaar in onze eigen webshop, maar ook bij (online) boekhandels.

Hoe kan ik contact opnemen met Acco?
Stuur een email naar info@accouitgeverij.nl of kijk voor onze contactgegevens op de Acco Contactpagina