Onderwijs op afstand met online leerplatform Sofia

Naast fysieke en digitale (studie)boeken, biedt Acco hogescholen en universiteiten ook een online leerplatform, Sofia, voor interactieve cursussen en opleidingen. Sofia geeft docenten de mogelijkheid om verdieping en verrijking te geven aan bestaand studiemateriaal, bijvoorbeeld met video, audio, oefeningen en interactieve apps. Sofia is de link tussen digitaal studiemateriaal en het gebruikte Learning Management System (LMS). Als docent kun je met Sofia studiemateriaal motiverend en activerend maken voor je studenten. Je kunt hiermee studenten laten leren in hun eigen tempo, waar en wanneer ze zelf willen en met interactieve mogelijkheden door integratie met slides, PDF's, video's en vragenrondes.

 

In 5 stappen Sofia uitgelegd

 1. Digitaal lesmateriaal dat aansluit bij je boek of cursus
  Sofia maakt digitaal studiemateriaal beschikbaar dat naadloos aansluit bij je papieren studiemateriaal. Ook voeg je makkelijk extra bestanden, zoals PowerPoint, toe.
 2. Inzicht in hoe je studenten leren
  Learning analytics* geven je inzicht in wat er binnen jouw klasgroepen gebeurt. Handige grafieken tonen je wie actief deelneemt en hoe succesvol studenten zijn in het maken van de oefeningen. Het systeem geeft je alle tools om hiaten te detecteren en bij te sturen waar nodig.
 3. Digitaal noteren, markeren en annoteren 
  In een wereld waar iedereen een digitaal toestel op zak heeft, is het handig om studiemateriaal altijd bij de hand te hebben. De studenten vinden daarom een digitale tekst van de publicatie op Sofia. En dus kunnen ze digitaal noteren, markeren en annoteren.
 4. Klasmanagement op één plaats
  Virtuele klasgroepen brengen de  gewenste leerinhoud tot bij jouw studenten. Als docent heb je via de klasgroepen je klasmanagement online in handen. Zo begeleid je iedereen optimaal. 
 5. Alle oplossingen bij de hand
  Digitaal studiemateriaal werkt activerend. Daar horen interactieve oefeningen bij. Je kan alle oplossingen en de dynamische feedback downloaden. Zo geef je altijd voorbereid les.

Acco, partner van Canvas

Acco is officiële partner van Instructure, dat instaat voor de ontwikkeling van het leerplatform Canvas. Zowel Acco als Instructure hebben een hart voor leren en een hart voor innovatie. Ons platform Sofia koppelt naadloos met Canvas en legt zo de link tussen kwaliteitsvol digitaal studiemateriaal en je LMS.

 

Samenvatting:

 • Overal, altijd: Je studenten leren in hun eigen tempo. Waar en wanneer ze zelf willen, in de omgeving die ze zelf kiezen;
 • Interactief: Interactieve oefeningen met feedback. Integratie met slides, PDF's, video's en vragenrondes. Studenten begeleiding via learning analytics die de leerprogressie in kaart brengen;
 • Met de Learning Analytics krijg je inzicht in het leerproces binnen je klassengroepen. 
   

Bekijk de video met uitleg over de Learning Analytics:

*Learning Analytics

 • Learning analytics zijn een overzichtelijke weergave van data uit je online leerplatform.
 • Ze geven je inzicht in wat er binnen je klasgroepen gebeurt.
 • Het learning analytics-dashboard in Sofia toont je alle leerdata van je studenten op één plaats.
 • Kom te weten of je studenten het digitale studiemateriaal gebruiken.
 • Analyseer en optimaliseer de oefeningen die je studenten maken.
 • Ontwikkel testen en toets de voortgang van je studenten

Select & Learn

€ Op aanvraag

Met Select & Learn creëer je zelf studiemateriaal op maat. Je bepaalt eenvoudig uit welke ACCO-publicaties je content overneemt én je vult die aan met jouw eigen materiaal, zoals extra hoofdstukken, slides, grafieken, cases en voorbeelden. Wij doen de rest. Op die manier werk je met studiemateriaal dat 100% past bij jou, jouw studenten en hun leertraject.

Bekijk ook

Leren en onderwijzen

Bestseller

Onderwijs voor de 21ste eeuw