Het vollehoofdenboek

een werkboek voor kinderen en volwassenen

€ 38,50 
€ 38,50 

Bestseller 2 werkdagen

Samenvatting

Een vol hoofd is een hoofd waar niks meer bij kan. Met een vol hoofd lukt het niet goed meer om na te denken of op te letten. Bovendien word je er sneller moe en boos van en verhindert het om goed uit te leggen wat je wilt zeggen. Ook samenwerken of samen spelen worden er een stuk lastiger door. Er zijn hoofden die van binnen zo in elkaar zitten dat ze wel heel snel vol raken. In dit boek worden dat 'snel vollopende hoofden' genoemd.

Het boek, met spiraalband, is speciaal geschreven voor kinderen vanaf 8 jaar en voor betrokken volwassenen die met zo'n snel vollopend hoofd te maken hebben.
Op kindniveau wordt concrete uitleg gegeven over informatieverwerkingsproblemen in de hersenen en de impact ervan op de sociaal emotionele ontwikkeling en het zelfbeeld van kinderen. 'Korte lontjes', starheid, onoplettendheid, afleidbaarheid, vergeetachtigheid, impulsiviteit en een vertraagde reactiesnelheid in het gedrag van kinderen, kunnen ook grote bronnen van ergernis voor de omgeving worden. Dit onbegrepen gedrag veroorzaakt zo dikwijls misverstanden in communicatie, strijd en wederzijds onbegrip.

In dit boek wordt daarom de nadruk gelegd op psycho-educatie: 'Hoe zorg ik goed voor mijzelf nu ik weet dat het zo werkt in mijn hoofd, en hoe kunnen anderen mij hierin ondersteunen'. Het voorziet ruimschoots in voorbeelden en metaforen van kinderen en volwassenen uit de praktijk. De combinatie van uitleg met ondersteunende tekeningen, tips, (invul)oefeningen en proefjes maken het boek tot een speelse uitnodiging om de inhoud aan eigen ervaring te koppelen. Door het laagdrempelige en praktische karakter zal dit boek een bron van inspiratie, bemoediging en (h)erkenning zijn voor zowel ervaringsdeskundigen als professionals uit het onderwijs en de zorg.

Deze herziende uitgave biedt meer rust en ruimte om de oefeningen nóg beter te kunnen maken.

LINDE KRAIJENHOFF is speltherapeut/trainer bij Koninklijke Kentalis, een organisatie voor mensen voor wie horen of communiceren niet vanzelfsprekend is.

Recensies

Mijn hoofd is zo vol, het lijkt wel of het uit elkaar gaat barsten’. Met deze mededeling kwam een jongen bij mij in de praktijk. Hij had het helemaal gehad met zijn volle hoofd. Wat doe je dan als ouder of coach? Gelukkig kreeg ik Het vollehoofdenboek, een werkboek voor kinderen en volwassenen opgestuurd. Een super handig boek voor professionals en ook heel goed te gebruiken door ouders (en volwassenen die zelf een vol hoofd hebben). Daarin staan fijne tips, uitleg en ideeën hoe je met een vol hoofd om kan gaan.Ook handig is dat er een aantal volle hoofden aan het woord komen. Ook van kinderen met ASS, ADD, TOS en ADHD. Dat geeft ouders handvatten. Een vol hoofd blijft altijd lastig, maar je kan zeker leren om er mee om te gaan! Het vollehoofdenboek helpt jou en je kind.
Moodkids, Nicole Gorseling

Het vollehoofdenboek voorziet ruimschoots in voorbeelden en metaforen van kinderen en volwassenen uit de praktijk. De combinatie van uitleg met ondersteunende tekeningen, tips, (invul)oefeningen en proefjes maken het boek tot een speelse uitnodiging om de inhoud aan eigen ervaring te koppelen. Hierdoor kun je snel aan de slag en heb je een aantal handvatten, hulpmiddelen en technieken ter beschikking om volle hoofden te voorkomen en beter om te gaan met ‘vollehoofdenkinderen’, dromers en overprikkelde kinderen. Door het laagdrempelige en praktische karakter zal dit boek een bron van inspiratie, bemoediging en (h)erkenning zijn voor zowel ouders, ervaringsdeskundigen als professionals uit het onderwijs en de zorg.
Dennis de Jong, leerkracht

Dit boek is een zeer handig werkinstrument voor de logopedist die lagere schoolkinderen met spraak- en taalontwikkelingsstoornissen of leerstoornissen begeleidt. Het boek biedt een schat aan concrete stof om kinderen te leren inzicht te krijgen in hun problemen met informatieverwerking of verhoogde gevoeligheid en er zelf ook vat op te krijgen. Een aanrader! 
Lies Wouters, Logopedie

Alles in beschouwing genomen, is dit een heel aangenaam boek . Het kan dienst doen in professionele contacten door de relevante voorbeelden, maar je kunt het even goed aanraden aan kinderen en ouders die graag wat inzicht krijgen in hun situatie. Of je kunt het gewoon eens lezen voor je plezier. Gegarandeerd zal er af en toe een lach aan je ontsnappen, door de charmante tekeningen of de bijzondere manier waarop de auteur de leefwereld van kinderen verwoordt. 
Tom van Daele

Downloads 

Klik hier om de nieuwe poster met tips te downloaden.             Klik hier om de eerste poster met tips te downloaden.