Peuters die net iets meer kunnen

Meer dan 500 prikkelende ideeën voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong

€ 33,40 
€ 33,40 

2 werkdagen

Samenvatting

Als leerkracht, opvoeder of ouder omgaan met peuters met een ontwikkelingsvoorsprong, is een hele opgave! Die ukkepukken kunnen nét iets meer aan dan doorsnee kinderen. Hoe daag je deze peuters uit? Dit boek verduidelijkt wat een ontwikkelingsvoorsprong bij peuters zoal inhoudt. Met meer dan 500 voorbeelden en 150 tips geven we de aanzet tot het creëren van een speelse en krachtige leeromgeving. De voorbeelden zijn uit het leven van peuters gegrepen. We nemen baby’s, peuters en jou als begeleider mee op avontuur en laten jullie mee genieten van wat ze tijdens hun ontdekkingstocht in hun ‘eigen rugzak’ verzamelen. De nadruk ligt vooral op het explorerend en ontdekkend leren in een ruimtelijk en veilig kader.
Hoe dagen we peuters met een ontwikkelingsvoorsprong verder uit met taal, sport, beweging, in de natuur, tijdens hun spel, tijdens uitstapjes, met puzzels, bij allerlei taakjes… Hoe kan je dat thuis doen, in de kinderopvang, op school, bij oma en opa, enzovoort? Hoe plan je dit alles in jouw drukke agenda Door het aanreiken van eenvoudige materialen nodigen we je uit om op een speelse manier de talenten van peuters met een ontwikkelingsvoorsprong verder te laten ontplooien. Zo geef je peuters optimale kansen om hun eigen ‘ikje’ te laten openbloeien tijdens de ‘uitdagende peuterpuberteit’.

Recensies

Vermeldenswaard zijn de vele kleurenfoto's, de mooie vormgeving, tabellen, tips, stof tot nadenken en een selectieve literatuuropgave. Dit perfecte werk met veel praktijkvoorbeelden had zeker een register moeten bevatten. De suggestie wordt gewekt dat men zich richt op peuters met een ontwikkelingsvoorsprong, maar deze uitgave is ook buitengewoon geschikt ter bevordering van de ontwikkeling van alle peuters.

Drs. Ben Daeter in NBD Biblion

Recensies

Voor alle ontwikkelingsgebieden worden suggesties gegeven met uitgebreide voorbeelden en vaak ook foto's. Dit leest fijn. Veel ideeën zijn bekend of logisch, maar laten je wel weer even bewust worden van je handelen. Soms hoef je maar iets kleins toe te voegen, een opmerking, een vraag, materiaal en wat je altijd al deed krijgt net wat meer diepgang. Een fijn boek om eens door te lezen als je op zoek bent naar uitdaging voor de peuters in je groep.
Juf Anke