Opvoeden & autisme

Een inspiratiegids voor ouders

€ 21,15 
Extra's bij deze publicatie Downloads ›
€ 21,15 

2 werkdagen

Samenvatting

Opvoeden kan een hele uitdaging zijn, zeker als je kind autisme heeft. Doe ik het wel goed? Hoe kan ik mijn kind helpen? In hoeverre moeten we ons leven aanpassen aan ons kind? Allemaal vragen die je als ouder bezig kunnen houden. Dit boek helpt je om stap voor stap stil te staan bij verschillende aspecten van opvoeden. Wat voel ik als ouder? Wat denk ik? Wat doe ik? Aan de hand van allerlei praktische vragen en oefeningen kan je hiermee verder aan de slag gaan.

Voor dit boek baseerden we ons op bevindingen uit wetenschappelijk onderzoek en gesprekken met ouders en hulpverleners. Dit boek is bedoeld voor ouders van een kind of jongere met autisme die meer willen weten over opvoeden en hun rol als ouder.
Ook professionals die met gezinnen met een kind met autisme werken, kunnen inspiratie uit dit boek halen.

Recensies

"Zowel voor ouders met autistische kinderen als voor professionals die ermee werken een aardig werk om in die belevingswereld kennis op te doen en praktisch ermee aan de slag te gaan. Na de uitleg van verschillende begrippen met nadruk op voelen, deken en doen, volgt een praktisch tweede deel met oefeningen."

Jan Schijvenaars, NBD Biblion

Docentexemplaar

Aan docenten in het hoger onderwijs stellen wij gratis beoordelingsexemplaren beschikbaar. 
Deze kunt je aanvragen via ons aanvraagformulier. 

Meer informatie en voorwaarden:

Docentexemplaar ›