Nu versta ik je!

Uitspraak Nederlands voor anderstaligen

€ 58,00 
€ 58,00 

2 werkdagen

Samenvatting

Met Nu versta ik je! kunnen anderstalige cursisten hun uitspraak van het Nederlands verbeteren. Het boek werkt met een contrastieve aanpak: cursisten oefenen met moeilijke klankcombinaties om zo het verschil tussen klanken eerst te leren onderscheiden om ze vervolgens te leren uitspreken. Hierbij worden de klanken zowel op woord-, zins- en tekstniveau aangeboden. Ook krijgen de cursisten de klanken in communicatieve oefeningen aangeboden zoals taalriedels, dialogen, open vragen en rollenspellen om de transfer naar spontane spraak te maken.

Verstaanbaar spreken is niet alleen het juist uitspreken van klanken. Het ritme van de taal is ook heel belangrijk. Daarom is er in Nu versta ik je!
ook veel aandacht voor oefeningen op woord- en zinsaccent, klankverbindingen en prosodie.

Nu versta ik je! is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde cursisten. Cursisten kunnen de methode zelfstandig doorwerken, maar de methode is ook zeer geschikt voor gebruik in de klas. Dit is de editie voor Nederland. Er is ook een variant voor België beschikbaar.

Alle oefeningen in Nu versta ik je! staan op de website. De tracks staan genummerd in het boek. De cursist kan hiermee de aangeboden klanken volgens de volgorde van het boek doorlopen of alleen die klankcombinaties of oefeningen selecteren die voor hem relevant zijn. Daarnaast horen bij dit boek ook online oefeningen die beschikbaar zijn op een digitaal leerplatform, hiervoor vraagt u een persoonlijke code aan via info@uitgeverijacco.nl.

OVER DE AUTEURS
Gabri van Sleeuwen is docent Nederlands als tweede taal aan het Language Center van Tilburg University. Anneloes Spaan werkt als docent bij de Faculteit Educatie van de Hogeschool Utrecht. Ze hebben jarenlange ervaring met NT2-onderwijs. Uitspraak en verstaanbaarheid is in hun cursussen - van een specifieke uitspraakcursus tot algemene taalcursussen - een belangrijk aandachtspunt.

RECENSIES

"Eindelijk een boek dat - bij gebrek aan budget voor logopedie - de nieuwe Nederlander helpt bij het onder de knie krijgen van die o zo moeilijke klanken van onze taal. Nu kan het NT2-onderwijs ook uitspraak in het curriculum opnemen. Lange en korte klinkers kunnen worden geoefend, voor elke klank is een beschrijving van de stand van de spraakorganen en een afbeelding beschikbaar en er zijn geluidsfragmenten beschikbaar. Kortom: Precies wat het NT2-onderwijs nodig heeft." - Michael Kragten

EDUMATIC

Bij dit boek vindt u een interactieve Edumatic oefenmodule. Edumatic is een unieke online auteurstool van Televic Education om oefeningen en toetsmateriaal te ontwikkelen voor web- en offline toepassingen. Een student kan de resultaten van zijn oefeningen op een overzichtelijke manier opvragen en bekijken. Een docent kan zijn eigen studenten eenvoudig opvolgen en evalueren. Zo krijgt hij een beter zicht op de vorderingen van zijn studenten en ziet hij waar de moeilijkheden liggen.

GABRI VAN SLEEUWEN is docent Nederlands als tweede taal aan het Language Center van Tilburg University.

ANNELOES SPAAN werkt als docent bij de Faculteit Educatie van de Hogeschool Utrecht.

Ze hebben jarenlange ervaring met NT2-onderwijs. Uitspraak en verstaanbaarheid is in hun cursussen – van een specifieke uitspraakcursus tot algemene taalcursussen – een belangrijk aandachtspunt.