Met rekenogen bekeken

Rekenactiviteiten voor jonge kinderen bij 45 prentenboeken

€ 31,95 
€ 31,95 

2 werkdagen

Samenvatting

Prentenboeken verdienen een prominente plaats in het rekenonderwijs aan jonge kinderen. Ze stellen je in staat jonge kinderen in aansprekende contexten doelgerichte rekenactiviteiten aan te bieden. In Met rekenogen bekeken vind je beschrijvingen van verrassende rekenactiviteiten bij 45 prentenboeken. De rekenactiviteiten zijn evenredig verdeeld over de domeinen tellen en getalbegrip, meten en meetkunde. Met rekenogen bekeken is het langverwachte vervolg op Met rekenogen gelezen. Vertrouwd, verfrissend en vernieuwend. Beide boeken hebben dezelfde insteek, maar overlappen elkaar inhoudelijk niet. Ook in dit boek bieden de beschrijvingen van de rekenactiviteiten je veel ruimte om ze vanuit je eigen vakmanschap in te vullen.
Alle rekenactiviteiten kun je met eenvoudige, beschikbare materialen realiseren. Dit boek is bedoeld voor leerkrachten van groep 1 tot en met 4 in het (speciaal) basisonderwijs in Nederland en voor leerkrachten van de oudste kleuters en het eerste en tweede leerjaar in Vlaanderen. Tevens is het boek geschikt voor studenten en docenten van de lerarenopleidingen, voor onderwijsbegeleiders en voor ieder ander die geïnteresseerd is in rekenonderwijs aan jonge kinderen. Rob en Hanneke van Bree zijn als leerkracht gespecialiseerd in rekenen met prentenboeken. Hun eerdere boek Met rekenogen gelezen kreeg lovende recensies. Van hun hand verschenen meerdere theoretische en praktische artikelen in onderwijsvakbladen. Op studiedagen en congressen verzorgen ze workshops en presentaties.

Recensies

Een geslaagd praktijkboek voor leerkrachten van groep 1 t/m 4, studenten en docenten in de lerarenopleiding, pedagogisch begeleiders en jeugdbibliothecarissen voor o.a. voorleesprojecten.

Mart Seerden in NBD Biblion

Met rekenogen bekeken leg je niet weg op de boekenplank om vervolgens niet meer aan te raken. Het is juist erg waardevol om het regelmatig open te slaan om inspiratie op te doen voor je rekenonderwijs aan het jonge kind. Concluderend kan ik zeggen dat dit een grote meerwaarde is voor iedereen die zich interesseert in rekenonderwijs met prentenboeken. Inspiratie volop!
JufMaike.nl, recensent Kelly Megens

Met prentenboeken kun je zoveel meer dan alleen maar voorlezen. Deze uitgave bevestigt dat nog maar eens even. Een aanrader!
HJK-online, recensent Nicole van Amelsvoort

Het boek Met rekenogen bekeken heeft mij enthousiast gemaakt over het rekenen met prentenboeken. Ook zonder het prentenboek erbij te hebben valt er veel uit het boek te halen. Kortom: zeker het aanschaffen waard wanneer je spelenderwijs aan de slag wilt met prentenboeken en rekendoelen. Ik ga ermee aan de slag!
De rekenhoek, recensent Petra Kroon

Het boek ‘Met rekenogen bekeken’ is van onschatbare waarde voor elke pabostudent en elke leerkracht in de onderbouw. Om tot goed rekenonderwijs te komen zijn er aan aantal onmisbare stappen te nemen, deze worden op een erg kindvriendelijke manier beschreven. Fantastisch hoe Hanneke en Rob van Bree dit laten zien in dit boek.
Nellie van Bussel , Remedial Teacher

Ik zie in dit boek een veld vol prachtige rekenbloemen, klaar om geplukt te worden. Geen mooiere ogen dan rekenogen!
Kitty Vriends, Leerkracht

Rob en Hanneke zijn de echte rekenkampioenen. Zij hebben werkelijk alles gevonden in elk boek hoe klein of hoe groot ook. En geven je zoveel handreikingen om met een prentenboek direct aan de slag te gaan.
Stoerleesvoer, recensent Ellen Snuverink

Podcast 

Beluister de podcast met Rob en Hanneke van Bree 

'Ondanks dat ik zelf lesgeef in de bovenbouw, heb ik na het lezen van dit boek meteen zin om aan de slag te gaan met prentenboeken. Ik ben van mijzelf niet zo creatief, waardoor een dergelijke rekenactiviteit niet zo snel in mij op komt. Dit boek is dan ideaal, omdat je bij ieder rekendomein en ieder rekendoel een prentenboek met bijpassende rekenactiviteiten kunt opzoeken.'