Met rekenogen bekeken

Rekenactiviteiten voor jonge kinderen bij 45 prentenboeken

€ 25,70 
Extra's bij deze publicatie Downloads ›
€ 25,70 

2 werkdagen

Samenvatting

Prentenboeken verdienen een prominente plaats in het rekenonderwijs aan jonge kinderen. Ze stellen je in staat jonge kinderen in aansprekende contexten doelgerichte rekenactiviteiten aan te bieden. In Met rekenogen bekeken vind je beschrijvingen van verrassende rekenactiviteiten bij 45 prentenboeken. De rekenactiviteiten zijn evenredig verdeeld over de domeinen tellen en getalbegrip, meten en meetkunde. Met rekenogen bekeken is het langverwachte vervolg op Met rekenogen gelezen. Vertrouwd, verfrissend en vernieuwend. Beide boeken hebben dezelfde insteek, maar overlappen elkaar inhoudelijk niet. Ook in dit boek bieden de beschrijvingen van de rekenactiviteiten je veel ruimte om ze vanuit je eigen vakmanschap in te vullen.
Alle rekenactiviteiten kun je met eenvoudige, beschikbare materialen realiseren. Dit boek is bedoeld voor leerkrachten van groep 1 tot en met 4 in het (speciaal) basisonderwijs in Nederland en voor leerkrachten van de oudste kleuters en het eerste en tweede leerjaar in Vlaanderen. Tevens is het boek geschikt voor studenten en docenten van de lerarenopleidingen, voor onderwijsbegeleiders en voor ieder ander die geïnteresseerd is in rekenonderwijs aan jonge kinderen. Rob en Hanneke van Bree zijn als leerkracht gespecialiseerd in rekenen met prentenboeken. Hun eerdere boek Met rekenogen gelezen kreeg lovende recensies. Van hun hand verschenen meerdere theoretische en praktische artikelen in onderwijsvakbladen. Op studiedagen en congressen verzorgen ze workshops en presentaties.

Podcast 

Beluister de podcast met Rob en Hanneke van Bree 

'Ondanks dat ik zelf lesgeef in de bovenbouw, heb ik na het lezen van dit boek meteen zin om aan de slag te gaan met prentenboeken. Ik ben van mijzelf niet zo creatief, waardoor een dergelijke rekenactiviteit niet zo snel in mij op komt. Dit boek is dan ideaal, omdat je bij ieder rekendomein en ieder rekendoel een prentenboek met bijpassende rekenactiviteiten kunt opzoeken.' 

Reviews

Docentexemplaar

Aan docenten in het hoger onderwijs stellen wij gratis beoordelingsexemplaren beschikbaar. 
Deze kunt je aanvragen via ons aanvraagformulier. 

Meer informatie en voorwaarden:

Docentexemplaar ›