Kinderen zijn geen puppy’s

de kracht van zelfsturing in opvoeding

€ 27,30 
€ 27,30 

Bestseller 2 werkdagen

Samenvatting

Wat hebben kinderen werkelijk van ons nodig om uit te groeien tot zelfbewuste en zelfstandige volwassenen? Wat zijn helpende of belemmerende factoren in hun ontwikkeling? Hoe kunnen we een richtinggevende autoriteit zijn zonder autoritair te zijn? Wat als we, voorbij de kortetermijngedragscontrole, focussen op de ontwikkeling van onze kinderen op langere termijn, en dit zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als sociaal vlak? Hoe kunnen we ons eigen onvermogen benutten als kans om zelf te groeien?

Er is niet één grote waarheid over opvoeding. Het leven is niet zo maakbaar als we zouden willen. In opvoeding vertrouwen we op ons innerlijke kompas.
Maar soms is ons innerlijke kompas verstoord, omdat we onvoldoende aandacht geven aan wat we werkelijk denken, voelen en waarnemen. Dan dreigen we het noorden kwijt te raken en weten we niet meer hoe we onszelf en onze kinderen moeten sturen. We proberen ons te redden door krampachtig de controle vast te houden, waardoor onze focus op kortetermijngedragscontrole komt te liggen.

Wil ook jij met meer plezier samen met je kinderen onderweg zijn? Ontdek in dit boek hoe je het evenwicht bewaart tussen discipline en een goede relatie met je kinderen. Zo draag je bij aan de samenleving van morgen, die meer horizontaal georganiseerd zal zijn en waarin zelfbewustzijn, afstemming, inleving en dialoog steeds belangrijker worden.

Voor trainingen, workshops, lezingen en consulten kijk op: www.kinderenzijngeenpuppys.be

JÜRGEN PEETERS heeft ervaring als leraar en is nu psychotherapeut en bemiddelaar. Hij verdiepte zich in familiesystemen, organisatiedynamiek en leiderschap. In 2009 werd hij de eerste Vlaamse Aware Parenting Instructor. Hij adviseert ouders en geeft al bijna 20 jaar trainingen, lezingen en supervisie in de kinderopvang, het onderwijs en de jeugdzorg.

Recensies

In dit boek over opvoeding staan de ouders zelf centraal, want in de opvoeding komt de ouder zichzelf voortdurend tegen. De auteur laat zien hoe eigen kwetsbaarheden, overtuigingen en ingesleten communicatiepatronen de ouder in de weg staan. Zelfsturing in de opvoeding betekent dat we kinderen leren grip te krijgen op hun gedrag en zo op te groeien tot zelfbewuste volwassenen. De auteur maakt op toegankelijke wijze duidelijk welke stappen we kunnen zetten om onze kinderen (en onszelf) te helpen met zelfsturing. Daarmee is het boek eigenlijk interessant voor iedereen die meer grip wil hebben op zijn gedrag.
Nicole van Amelsvoort, leerkracht onderbouw (HJK)

Een zeer leerrijk boek dat boeit vanaf de eerste moment, een kleine verslaving toch wel! Je kan blijven bladeren en lezen en ontdekt constant nieuwe dingen, nieuwe tips. Een echte aanrader om in huis te hebben.
Lynsaye Goris, begeleidster