Je kind zindelijk krijgen? Dat doe je zo!

een handige gids gebaseerd op wetenschap en ervaring

€ 27,05 
€ 27,05 

Bestseller 2 werkdagen

Samenvatting

Een tegensputterende peuter, ongelukjes thuis en onderweg en stress bij ouders en het kind: zindelijkheidstraining verloopt niet altijd over rozen. Terwijl het ene kind haast vanzelf droog wordt, heeft zindelijkheidstraining bij het andere kind heel wat voeten in de aarde. Tel daar het jachtige leven van twee werkende ouders bij en het is begrijpelijk dat sommigen de hele fase voor zich uit schuiven. In de jaren 60 van vorige eeuw was nog zo'n 90% was van de 2,5 jarigen overdag al droog. Het later voltooien van de zindelijkheidstraining kan nadelige gevolgen met zich meebrengen, zowel voor het kind, de ouders als voor de samenleving.
Zindelijkheid is een complex en sociaal leerproces, dat inspanning, geduld en tijd vraagt.
We hebben in dit boek heel wat nuttige gegevens, raadgevingen en richtlijnen verzameld en gepubliceerd om de ouders en gezondheidswerkers een klare kijk te geven in dit domein en hen te begeleiden met tips en trics in hun belangrijke taak de peuter droog te krijgen overdag.

Recensies

Zindelijk worden is voor kind en ouder een hele stap. Vaak gaat het niet vanzelf. In dit boek wordt vanuit de ontwikkeling van het kind in zijn geheel beschreven welke stap zindelijk worden daarin is. Een rijk geïllustreerd boek met vrolijke kindertekeningen en veel concrete tips en herkenbare praktijkschetsen. Door zindelijkheid vanuit een breder perspectief te benaderen is deze uitgave een aanvulling op bestaande boeken.
M. de Jager