Handboek zindelijkheid

€ 23,05 
€ 23,05 

Nieuw 2 werkdagen

Samenvatting

De zindelijkheidstraining is geen eenvoudige opdracht. Weerstand bij de peuter, ongelukjes thuis en onderweg en stress bij de ouders en het kind horen er vaak bij. Terwijl het ene kind haast vanzelf droog wordt, kost zindelijk worden het andere kind heel wat moeite. Voeg daar het drukke leven van werkende ouders bij, de drukte in de kinderdagverblijven en het grote aantal onzindelijke kinderen in de kleuterschool en het is begrijpelijk dat heel deze fase wordt uitgesteld. Zindelijkheid is een sociaal leerproces dat inspanning, geduld en tijd vraagt van kinderen, ouders en peuterbegeleiders. Passief wachten en niets doen zal de peuter niet helpen om zindelijk te worden. Men kan er dus best op tijd aan beginnen. Maar hoe?

En wanneer is een peuter klaar voor de zindelijkheidstraining? Met dit handboek leer je het proces van zindelijk worden beter begrijpen. De vele tips en tricks helpen begeleiders in hun taak om de peuter overdag zindelijk te krijgen.

OVER DE AUTEUR Alexandra Vermandel is kleuterleidster, kinesitherapeute, hoofddocent Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de UAntwerpen, en coördinator van de Klein Bekkenkliniek Kine in het UZ Antwerpen. Zindelijkheid behoort al ruim vijftien jaar tot haar onderzoeksdomein. Diverse specialisten van UZ Antwerpen en UAntwerpen deelden hun expertise voor dit handboek: uroloog Stefan De Wachter, kinderuroloog Gunter De Win, medisch socioloog Guido Van Hal, uroloog Jean-Jacques Wyndaele, kinesitherapeute Tinne Van Aggelpoel en ontwikkelingspsychologe Inge Glazemakers. Met medewerking van het Future Diaper Project – Nederland.