Handboek vaatheelkunde

€ 58,75 
€ 58,75 

2 werkdagen

Samenvatting

Vaatziekten vormen samen met hartziekten de belangrijkste doodsoorzaak in de westerse wereld. Zij zijn dus een frequent voorkomend en ernstig gezondheidsprobleem. Een goede kennis van de epidemiologie, de kliniek en de diagnostische en therapeutische mogelijkheden is dan ook zeer relevant. Vaatziekten zijn verbonden aan een aantal typische risicofactoren. Met het oog op preventie is aandacht voor controle en beheersing van die risicofactoren minstens zo belangrijk.

In deze derde en up-to-date herwerking komen alle aspecten van de vaatpathologie aan bod, zowel voor arterieel lijden, veneus lijden als lymfoedeem. Talrijke tekeningen, schema’s en foto’s maken het geheel bevattelijk.

Een aantal key points sluiten elk hoofdstuk af.

Hoewel dit boek in de eerste plaats ontstaan is als studieboek voor de studenten geneeskunde aan de Vlaamse faculteiten Geneeskunde, is het zeker ook bedoeld als naslagwerk voor elke student, arts of verpleegkundige met interesse in de vaatpathologie. De samengebrachte expertise van alle verantwoordelijke docenten vaatheelkunde van alle Vlaamse faculteiten geeft dit boek een gedegen draagvlak.