Geboorte van een ouder

De kracht van mentale voorbereiding op het ouderschap

€ 25,00 
€ 25,00 

Nieuw 2 werkdagen

Samenvatting

Wat heb jij als ouder nodig op mentaal vlak om een gezonde (emotionele) ontwikkeling mee te geven aan jouw kind? Wat heb jij meegekregen van jouw ouders en wat wil jij jouw kind meegeven?

Er is veel begeleiding voor de praktische kant van het ouder worden. Van het uitzoeken van de babykamer, tot de fysieke voorbereiding voor de bevalling. Maar ben jij straks ook die ouder die mentaal sterk genoeg is voor de slapeloze nachten en de druk om een goede ouder te zijn?

Dit boek gaat over de mentale aspecten van het ouder-zijn, voordat je baby geboren is. Geboorte van een ouder bevat basiskennis over de ontwikkeling van o.a. gehechtheid, emoties en zelfvertrouwen.

Praktische voorbeelden lichten de theorie toe. Inclusief reflectieve vragen om met elkaar in gesprek te gaan.

Deze handreiking legt, in beknopte en overzichtelijke vorm een brug tussen de wetenschappelijke literatuur en de praktijk van alledag. Een boek voor aanstaande ouders maar ook voor iedereen die al een kind heeft, voor pleegouders, opa’s en oma’s in spé en, middels de extra tips, ook voor professionals, die met ouders werken en/of zorgdragen voor jonge kinderen.

OVER DE AUTEUR

Rhodé van den Berg is pedagoog en Infant Mental Health consulent. Al tijdens haar studies realiseerde ze zich dat wetenschappelijke kennis vaak blijft steken bij professionals en maar mondjesmaat terechtkomt bij de mensen die het aangaat: de ouders. Ook viel haar op dat aanstaande ouders vooral voorbereid worden op de praktische aspecten van de zwangerschap en de bevalling, maar niet of nauwelijks op het mentaal-emotionele aspect van het moeder of vader worden. Het werd haar missie om te beginnen bij het begin: aanstaande ouders meenemen in het proces dat ouderschap is. Voor coaching, cursussen en lezingen kijk op: www.kindlief.com

Recensies

Thema’s als veiligheid, sensitiviteit, betrokkenheid en gehechtheid zijn de dragende aspecten in dit overzichtelijke boek. [Het] is heel praktisch in z’n toepassingen en reflectiemomenten, met veel theorie en nuttige oefeningen en opdrachten. Het boek is goed leesbaar, heeft een zinvolle leeswijzer en is mooi uitgevoerd met aansprekende foto’s is voor professionals een handreiking qua toegepaste en doordachte theoretische kaders en is voor ouders uitermate nuttig als lees-, leer- en werkboek. 
Bob de Raadt, Vakblad Vroeg