Autisme in de klas

tips voor leerkracht en leerling

€ 20,70 
Extra's bij deze publicatie Downloads ›
€ 20,70 

2 werkdagen

Samenvatting

Wat is autisme? Hoe kan autisme zich uiten in de klas? Hoe kan ik als leraar hiermee omgaan zonder de andere leerlingen uit het oog te verliezen? Welke materialen kunnen mij hierbij helpen? Veel leerkrachten zitten met vragen rond wat het betekent om leerlingen met autisme in de klas te hebben. Ze vragen zich af hoe ze hiermee kunnen omgaan zonder de andere leerlingen te benadelen. Ze zijn vaak op zichzelf aangewezen en moeten zich een weg banen in de veelheid van informatie die over autisme beschikbaar is. Autisme in de klas biedt een duidelijk overzicht van hoe autisme zich kan uiten in de klas en hoe leerkrachten hierop kunnen inspelen. De auteurs geven tips die zowel de leerling met autisme als de andere leerlingen ten goede komen.
Met zijn talrijke voorbeelden en materialen betekent dit boek een heuse inspiratiebron voor de leerkracht om mits kleine aanpassingen een wereld van verschil te maken in de klas. Sarah Awouters heeft een masterdiploma in de Germaanse Talen en een diploma in de Specifieke Lerarenopleiding. Ze behaalde het postgraduaat Autisme en is nu coördinator van het postgraduaat Auti-coach bij PXL-Education. Ze is leerkracht Engels in het secundair onderwijs en lector Engels bij PXL-Education. Zij is vooral een auti-mama. Indra Beunckens heeft een masterdiploma in de Sociologie en een diploma in de Specifieke Lerarenopleiding. Ze behaalde het postgraduaat Autisme en is stagecoördinator van en praktijkbegeleider in de specifieke lerarenopleiding bij CVO STEP. Bovenal is ze een auti-mama.

SARAH AWOUTERS heeft een masterdiploma in de Germaanse Talen en een diploma in de Specifieke Lerarenopleiding. Ze behaalde het postgraduaat Autisme en is nu coördinator van het postgraduaat Auti-coach bij PXL-Education. Ze is leerkracht Engels in het secundair onderwijs en lector Engels bij PXL-Education. Zij is vooral een auti-mama.

INDRA BEUNCKENS heeft een masterdiploma in de Sociologie en een diploma in de Specifieke Lerarenopleiding. Ze behaalde het postgraduaat Autisme en is stagecoördinator van en praktijkbegeleider in de Specifieke Lerarenopleiding bij CVO STEP. Bovenal is ze een auti-mama.


Recensies

Autisme in de klas, geschreven door twee moeders van kinderen met autisme die werkzaam zijn op een lerarenopleiding, biedt een duidelijk overzicht met een positieve insteek. Het boek bevat veel tips voor de dagelijkse onderwijspraktijk, zowel aan leerlingen als leerkrachten. Deze tips zijn uitgewerkt in handige steekkaarten, die je kunt downloaden op accouitgeverij.nl. Zo heb je ze altijd bij de hand.”

Marjan de Waal, leerkracht bovenbouw

“De tips uit dit boek komen alle leerlingen ten goede. Een verfrissend en positief uitgangspunt. De 17 steekkaarten bevatten concrete tips, aanwijzingen en instructies voor leerlingen. Zoals: ‘Hulp vragen tijdens de les’ of ‘Huiswerk maken’. Van harte aan te bevelen; praktisch, concreet en bevat veel tips en voorbeelden die bruikbaar zijn voor alle leerlingen.”

Marianne de Visser

“Dit boek biedt een duidelijk overzicht van hoe autisme zich kan uiten in de klas en hoe leerkrachten hierop kunnen inspelen. De auteurs geven tips die zowel de leerling met autisme als de andere leerlingen ten goede komen. Met zijn talrijke voorbeelden en materialen vormt dit boek een inspiratiebron voor de leerkracht om een wereld van verschil te kunnen maken in de klas.”

VHZ van horen zeggen

Docentexemplaar

Aan docenten in het hoger onderwijs stellen wij gratis beoordelingsexemplaren beschikbaar. 
Deze kunt je aanvragen via ons aanvraagformulier. 

Meer informatie en voorwaarden:

Docentexemplaar ›