Als je van spelen leren kan

Verbindend spelen met je kind

€ 25,75 
€ 25,75 

Bestseller 2 werkdagen

Samenvatting

Misschien geloof jij, net als ik, dat kinderen van nature ‘goed’ zijn? Misschien kwam ook jij terecht in de rollercoaster die het ouderschap is en ging je op zoek naar de beste versie van jezelf en van je kind? Er bestaat hoe langer hoe meer kennis en inzicht in hoe we kinderen kunnen ondersteunen om dicht bij hun kern te blijven, zonder autoritair of toegeeflijk te hoeven zijn. Tijdens mijn zoektocht leerde ik de taal van mijn kinderen te begrijpen en spreken: spel bracht verbinding.
Verbindend spelen maakt ouderschap gemakkelijker en leuker, het versterkt onze band en het helpt kinderen om ongedwongen de beste versie van zichzelf naar boven te brengen. Dit boek is geen handleiding of stappenplan maar staat wel boordevol inzichten en eerlijke praktijkervaringen om jou als jonge ouder te inspireren. Herontdek je eigen speelinstinct en breng zo meer verbinding en plezier in je ouderschap én in je gezin. Met voorwoord van Jürgen Peeters (auteur Kinderen zijn geen puppy’s) en illustraties van Noëmi Willemen (@lecoeuramareebasse)

Recensies

Deze methode wil ouders en kinderen (0-7 jaar) via spelvormen bij elkaar brengen om zo het kind te ontplooien en het ouder zijn verder te ontwikkelen. De lezer krijgt geen stappenplan aangeboden, maar theorie, ideeën en praktijkervaringen, gebaseerd op begrip, compassie en actief bezig zijn. Veel aandacht is er voor de lay-out: groene tekstblokken met citaten uit literatuur, dialogen en gedachten van moeder en kind op een groene achtergrond, groen-witte illustraties en blokjes 'mamagedachten'.

H.W.L. Keus-Asveld in NBD Biblion

(...) welke professional herkent nu niet dat glunderende snoetje wanneer je meespeelt met het spel van een kind? Wie voelt niet die verbinding wanneer je met volledige aandacht meegaat in het spel waarin het kind even leidend is en jij volgt? De kracht van die verbinding is wat er in dit boek beschreven wordt. Oprechte interesse in een spel kan zoveel teweegbrengen bij een kind, zoals het kwijtraken van opgestapelde spanningen en emoties. Tevens stelt het de volwassene in staat om onder de oppervlakte van moeilijk gedrag te komen."
HJK, recensent Nicole van Amelsfoort

Verbindend spelen versterkt de band tussen ouders en kinderen. Dit blijkt eens te meer uit dit prachtig geïllustreerde werk. De auteur, Nele Flamang, verbindt hierin de theorie rond verbindend spel met eerlijke, sprekende en inspirerende voorbeelden uit haar eigen gezin. De auteur geeft regelmatig aan dat haar voorbeelden vooral ter inspiratie dienen en dat ieder ouder-kindpaar er vooral toe uitgenodigd wordt om er volledig hun eigen ding van te maken.​ Het boek is verder doorspekt met mooie en sprekende quotes. Een referentielijst en meerdere verwijzingen naar verdiepende literatuur of media maken dat wie nog verder in het thema wil grasduinen, weet waar hij kan beginnen. Verder komen ook ouders aan het woord met hun ervaringen rond Spel-Tijd en worden ‘veelgestelde vragen’ beantwoordt.​"
Vakblad Vroeg, recensent Sofie Creemers

(...) op een heel eerlijke manier probeert zij ouders te inspireren: “Verbindend spelen maakt ouderschap gemakkelijker en leuker, het versterkt onze band en het helpt kinderen om ongedwongen de beste versie van zichzelf naar boven te brengen. Herontdek je eigen speelinstinct en breng zo meer verbinding en plezier in je ouderschap én in je gezin.” Ik kan niet anders dan blij zijn met dit boek omdat het onderstreept waar mijn vak en mijn ouderschap voor staat :)
Vrijspel Speltherapie, recensent Renate Boeters