Bij Acco zit de passie voor kennis en een leven lang leren in ons DNA. Vlaamse studenten, gedreven door de wens studiemateriaal voor het hoger onderwijs betaalbaar te maken voor iedereen, sloegen anno 1950 de handen in elkaar te Leuven om met eigen middelen een uitgeverij, een drukkerij en boekhandels uit de grond te stampen. Sinds 1973 wordt ACCO ook vertegenwoordigd in Nederland met vanaf 2015 een zelfstandig uitgeefteam gevestigd in Den Haag. Tot op vandaag zetten we ons met onze coöperatieve organisatie in België en Nederland (met maar liefst 250.000 (ex)student-aandeelhouders!) elke dag opnieuw in voor betaalbaar en toegankelijk leren voor iedereen. Klinkt mooi, niet?

Wil je graag mee je schouders zetten onder deze visie? Dat kan! We zijn namelijk op zoek naar een…

Uitgever New Business

Heb jij een creatief brein en zie je overal kansen? Beschik jij over een echte ondernemersgeest en een pragmatische aanpak? In deze functie overtuig jij experts en docenten in het hoger onderwijs om met ons innovatieve, educatieve productinitiatieven te werken en breng je deze initiatieven van concept naar realiteit.

Je job is uitdagend: als Uitgever New Business ben je voortdurend bezig je netwerk af te speuren naar nieuwe kansen en waar je kansen ziet ga je door totdat het je lukt deze om te zetten naar uitgeefproducten.

Waarmee kan jij elke dag het verschil maken bij ons?

 • Je volgt de trends op in o.a. de markten (Ortho)Pedagogiek, Onderwijs en Psychologie. Relevante marktinzichten, (technologische) trends en wetenschappelijke inzichten breng je moeiteloos in kaart. Zo zet jij de kansen die je om je heen ziet om in (blended) uitgeefproducten voor student en professional.
 • Je legt en onderhoudt warme contacten met experts en docenten in het hoger onderwijs. Hiervoor ga je met plezier op pad of maak je gebruik van telefoon, web, sociale media, etc..
 • Je neemt experts en docenten in het hoger onderwijs mee op sleeptouw in een creatief uitgeefproces waarin jij het concept bewaakt. Je detecteert de behoeften op vlak van leren en vertaalt dit in een visie, strategie en richting voor nieuwe, innovatieve uitgeefproducten.

Voor dit alles sta je er niet alleen voor!

Je maakt deel uit van een klein, gedreven team in Den Haag. Zo kan je genieten van een grote zelfstandigheid en is jouw persoonlijke impact groot, maar is ook een fijne babbel of sparring moment nooit ver weg!
Daarnaast kan je altijd beroep doen op de expertise van onze Vlaamse collega’s van het hoofdkantoor in Leuven. Ons team Realisatie heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen van educatieve materialen en Marketing ondersteunt je met plezier met het in kaart brengen van de markt (o.a. via tools zoals Hubspot).

Kortom: We gaan er bij Acco Learn samen voor.

Wie zou goed passen in deze job?

 • Je bent een sterke communicator en geboren netwerker.
  • Met jouw vlotheid, enthousiasme en overtuigingskracht open je deuren.
  • Je voelt aan wat een potentiële klant nodig heeft en vertaalt deze behoeften naar een concreet aanbod met de nodige commerciële flair.
 • Je hebt een hbo-werk- en denkniveau en prima communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.
 • Je hebt affiniteit met het Hoger Onderwijs in Nederland en wil je hier graag verder in verdiepen. Je vindt dan ook alles wat met leven lang leren te maken heeft interessant: didactiek, blended leren en educatieve technologie prikkelen je nieuwsgierigheid. Kennis van deze domeinen is geen vereiste, wel een plus.
 • Je bent doortastend en resultaatgericht en houdt ervan om snel tot oplossingen te komen.
 • Je kickt erop om nieuwe producten te bedenken en te realiseren – jouw jaarlijks vastgestelde omzetdoelstelling vind je een gave uitdaging!

Maar bovenal: je vindt het gaaf om een centrale rol te spelen in het waarmaken van onze uitgeefambities.
 

Wat mag je verwachten?
Je werkt in een klein team te Den Haag met een vlakke structuur waarin iedere mening telt. Het is een functie met veel verantwoordelijkheid, vrijheid en creatieve mogelijkheden waarin jij het verschil kan maken!

Wij bieden je een stimulerende en aangename werkomgeving en een motiverend salarispakket (conform de CAO voor het Uitgeverijbedrijf), inclusief bonus en opleidingsmogelijkheden.

Heb je interesse?
Wordt je blij van bovenstaande vacature en wil je onze ambities helpen waarmaken? Stuur je cv dan door naar onze HR collega’s via sollicitatie@acco.be of solliciteer via het formulier onderaan deze pagina.

Je krijgt van ons altijd snel een seintje. Inspireert jouw verhaal en profiel ons? Dan nodigen we je uit voor een gesprek.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent: je vindt ons ook op LinkedIn en Instagram.