Mangomoment

Kleine momenten van grote waarde

Een zorgverlener die met een klein gebaar of onverwachte attentie een moment van grote waarde creëert voor een patiënt; dat is een Mangomoment. 

Dit boek helpt je op weg om in het dagelijkse leven, zowel persoonlijk als professioneel, kleine momenten van grote waarde te creëren voor de mensen om je heen en zo hun geluk en je eigen voldoening te vergroten. Tal van waargebeurde verhalen uit zowel Vlaanderen als Nederland, voorzien van prachtige portretfoto’s, inspireren en motiveren je in je zoektocht naar warmere zorg, meer veerkracht en positiviteit. Daarnaast bieden reflecties van internationale experts inzicht in de zin en haalbaarheid van Mangomomenten.

Mangomomenten zijn de kleine, onverwachte, verrassende, soms bijna niet waarneembare acties of gebaren tijdens de dagelijkse zorgverlening tussen patiënten, bewoners, familieleden of zorgverleners. Ze vinden plaats tijdens normale zorgactiviteiten, zijn niet ziekte specifiek en vergen geen of weinig tijd, middelen of energie. Toch heeft zo'n klein gebaar vaak een groot effect en resulteert het in warme zorg. Iedereen heeft behoefte aan warme zorg. Maar dat is niet vanzelfsprekend in deze drukke tijden.

Bestel het boek

Het inspiratieboek verschijnt 5 juni. Lees je mee?

Bestel hier het boek

Neem vast een kijkje in het boek

Proefhoofdstuk bekijken

Een tijdje geleden moest ik twee nachten naar het ziekenhuis voor observatie, maar twee nachten voelde voor mijn zoontje van zeven een eeuwigheid...

Lees meer inspirerende verhalen

Waar het allemaal mee begon... Bekijk het filmpje van Annemie en haar mangomoment.

Bekijk het filmpje

Download extra materiaal

Omdat iedereen blij wordt van een mangomoment kun je hieronder de gratis poster downloaden. Hang hem op in jouw consultatie-, lunch- of wachtruimte, je hal, wandelgang, klaslokaal of secretariaat. En werk elke dag opnieuw samen aan een warmere zorg én een warmere wereld. 

Om ook de Mangomoment-boekenlegger te ontvangen kun je een bericht sturen naar info@accouitgeverij.nl. 

 

Ja ik wil een gratis poster!