Ortho(pedagogiek)

Orthopedagogiek voor studenten en professionals

Of je nu aan de slag gaat met klinische of forensische orthopedagogiek, als student of professional snap jij als geen ander dat blijven ontwikkelen een must is. Acco maakt leren toegankelijk en betaalbaar. Onze auteurs duiken in de wetenschap met het werkveld onder hun arm en zijn even nieuwsgierig als jij. Met jouw handelen geef jij vorm aan de mens, de wereld en de omgeving.

Werken met faalangst bij kinderen

In het werkveld sta je met beide benen op de grond en merk je wat je écht toe doet. (Ortho)pedagogiek kijkt verder dan de aangeboden methode en bekijkt de vraag achter de vraag van het kind. Een orthopedagogiek boek over faalangst leert je bijvoorbeeld dat dit bij iedereen anders is. Zo kom je in ‘Je kunt meer dan je denkt!’ te weten hoe je het beste een faalangsttraining vormgeeft.

Verder lezen in (ortho)pedagogiek

Bestseller

€ 34,90

Dit boek is een uitgebreide, kant en klare faalangstreductietraining. De training bestaat uit drie onderdelen: een theoretische basis (wat is faalangst, wat zijn de kenmerken en de oorzaken (op school en thuis), hoe denken kinderen met faalangst?), een handleiding (hoe faalangstige kinderen signaleren en begeleiden?), en uiteraard de training voor de onderbouw en bovenbouw van de basisschool. De training is opgebouwd uit negen bijeenkomsten, die volledig zijn uitgewerkt met leerdoelen en activiteiten.

Bekijk ook

Bestseller

Kinderen zijn geen puppy’s

Kinderen leren initiatieven nemen in communicatie

Ontwikkelingen van theorieën en modellen in de orthopedagogiek

Het bestuderen van de emotionele ontwikkeling van een kind maakt je enthousiast. In de orthopedagogiek neem je de ontwikkeling onder de loep en onderzoek je wat dit concreet betekent voor het kind. Daarbij kijk je naar de cognitieve ontwikkeling, zoals het leren rekenen en schrijven. Ook neurologische aandoeningen hebben impact op de ontwikkeling van een opgroeiend kind. Of dit eenmalig of permanent is, het is noodzaak om te onderzoeken welke invloed dit heeft. Zo kan autisme duiding geven aan de ontwikkelingsproblematiek van het kind. Daar waar autisme centraal staat, kun je gepaste hulp voorzien. Daarnaast draagt deze kennis bij aan de ontwikkelingen van nieuwe methodieken om bij het kind de juiste vaardigheden tot bloei te laten komen.

Verder lezen in (ortho)pedagogiek

Bestseller

€ 52

Wie leeft of werkt met mensen met autisme, komt elke dag wel stukjes tegen van de puzzel die autisme zo boeiend maakt. De AutismeCentraalMethodiek helpt je anders kijken naar het gedrag van mensen met autisme én naar je eigen begeleiding. Aan de hand van zes kernbegrippen - die je gemakkelijk kan onthouden als je de eerste zes letters van het alfabet kent - helpt de methodiek je om een autismevriendelijke school-, leefgroep-, thuis- of werkomgeving te creëren.

Bekijk ook

Nieuw

Emotionele ontwikkeling: over basisbehoefte en draagkracht, kwetsbaarheid en plezier

De diagnostische cyclus